'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

"kleine wonderen bestaan hier"

"kleine wonderen bestaan hier"

' zo goed voor mijn humeur '

' zo goed voor mijn humeur '

lang leve de LENTE!

lang leve de LENTE!

nieuws

Donderdag | 25 maart 2021

bijna 1 april

Het is bijna 1 april.

Dan start op Elfbergen het gewone kampeerseizoen weer. We zijn blij dat we open mogen zijn. Op dit moment zijn er nog wat werkzaamheden gaande aan de paden en aan de bouw van een huisje op it Bùten-Lân. De afgelopen winter lukte het niet om alles op tijd te organiseren. We hopen dat binnenkort de nieuwe inrit klaar is. We houden u op de hoogte. vooralsnog is de bekende inrit nog de toegang.

Blijft u zich goed op de hoogte houden van de voorschriften van het RIVM. Houdt vooral voldoende afstand, en was uw handen. Wij zetten middelen klaar in het sanitairgebouw. Vooral het afstand houden is moeilijk, het is al snel gezellig, en je maakt zo graag even een praatje. Toch sluiten wij ons aan bij het devies: hou nog even vol.

En ga fietsen, wandelen. Kom in beweging en beleef de ontwakende lente-natuur, daar knap je zo van op!

Dinsdag | 27 oktober 2020

winterkamperen

Deze winter kunt u meestal ook terecht bij ons. Zowel om te kamperen, als ook voor de huur van een comfortabel gezellig warm houten huis. Het toiletgebouw houden we verwarmd. Bij aankomst in een huis is de vloerverwarming aan.  .

Kamperen kan ongeacht het aantal dagen.

We verhuren de huisjes minimaal voor een week.

Campers zijn ook welkom, onze ondergrond is hard genoeg.

Heeft u interesse? Neem contact op via de reserveringsknop, mail of bel.

Wij vinden het leuk om u elke ochtend met verse warme broodjes te begroeten.

Opmerking: eventuele fietsverhuur gaat via het fietshoekje, onze collega uit Oudemirdum.

 

 

Dinsdag | 16 juni 2020

poetsen!

Voor alles willen we zeggen hoe blij we zijn dat het er naar uit ziet dat we met zijn allen op de goede weg zijn: De gezondheid van iedereen is zo een belangrijk goed!                                                                                                                                                       Het sanitair mogen we open stellen. Met een goed schoonmaakmiddel gaan we er extra vaak doorheen. In de ruimte staan zeep, ontsmettingsmiddel en papieren doekjes ter beschikking. Wij doen onze uiterste best om de hygiene te waarborgen. Wij achten ons echter niet aansprakelijk voor eventuele ziektes.

Rondom het toiletgebouw geldt eenrichtingsverkeer. dit staat met blauwe bordjes met een pijl er op aangegeven.

blijf gezond!

 

 

 

Dinsdag | 16 juni 2020

en zo kunnen we allemaal optimaal genieten van prachtig Gaasterland. Op de camping zelf is een ware bloemenzee te bewonderen. Vooral de klaprozen overal zorgen voor een vrolijk gevoel. Tot onze blijdschap dient de eerste walnoot zich aan; uiteraard houden we de plek geheim!  En even zo blij zijn we dat het nu er op lijkt dat de nieuwe walnootboom op het hoekje nu ook aanslaat: op 4 meter hoogte is een groen sprietje te zien! Deze prachtige boom word nogal indrukwekkende magische krachten en symboliek toegeschreven. In deze tijd van verwarring is dat voor sommigen fijn om bij stil te staan. Wij hopen dat er op de centrale plek van It- Bûten-Lân een mooie gezichtsbepalende boom tot ontwikkeling komt.

 

We hebben nog ruimte voor kampeerders in de komende maanden, en in augustus en verder zijn ook nog huisjes beschikbaar. Wat kamperen betreft vinden we het belangrijk om ruime plekken aan te houden. En het sportveld is ook echt bedoeld om lekker te kunnen ravotten. Dat gaan we vrij houden. mail of bel gerust voor informatie. We zulen het hier aangeven als we vol lopen.

Zondag | 24 mei 2020

Gezien de, gelukkig!!!  positieve, ontwikkelingen omtrent  corona, gaan wij in de huisjes weer linnengoed verzorgen.

Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt, en liggen handdoeken en keukengoed klaar.

Verder houden we ons aan de geldende richtlijnen van het RIVM.

Zaterdag | 16 mei 2020

even waren we blij

even waren we blij. we kregen het bericht dat we onze gasten het gebruik van de toiletten weer aan mochten bieden. Alles extra gepoetst en voorzieningen aangepast; helaas het was een verkeerd opgesteld bericht. Morgen doen we alles weer op slot! Het is niet anders. maar als het nog niet vertrouwd is, dan moet t ook nog niet.     We houden allemaal nog even vol met de oude maatregelen!      

 

 

 

Maandag | 20 april 2020

Spannend; wat gaan we morgen horen, zouden we misschien binnenkort onze eerste kampeerders mogen verwelkomen? gewoon een paar?? We weten dat mensen snakken naar een beetje ruimte in de buitenlucht. We bereiden ons al zo goed mogelijk voor. Wanneer het toiletgebouw weer gebruikt mag worden zullen we extra schoonmaakmiddelen neerzetten. op de kampeervelden hanteren we extra ruime plekken. De receptie bedienen we door het raam.  Nou ja, we wachten het rustig af.  We wensen iedereen veel sterkte toe. trouwens, u kunt wel in een van de huisjes terecht, op de eersder gestelde voorwaarden van eigenbeddengoed en linnengoed, en schoonmaak.  oh ja, nog een leuk berichtje; een groepje huismussen heeft ons adres gevonden. Dat is zo gezellig! ja, en de boerenzwaluwen zijn ook weer terug. Die vinden een winterkoninkje in hun nest!

 

 

 

Maandag | 30 maart 2020

op de hoogte blijven

we doen ons best u zo goed als mogelijk op de hoogte te houden. Heeft u vragen, belt u, of mailt u ons gerust. We hebben ontdekt dat contact vanuit de receptie door het kleine raampje prima verloopt, zelfs het pinapparaat werkt dapper mee. We denken veel aan onze trouwe gasten, en al die andere buitenmensen die snakken naar verblijf in de buitenlucht, en naar de gezellige ontmoetingen. Graag willen we iedereen moed inspreken. En de kracht toewensen om de maatregelen vol te houden. Hopelijk blijft het instellen van een totale lock down niet nodig. Boven alles wensen we iedereen toe: blijf gezond! 

 

 

Vrijdag | 27 maart 2020

toiletgebouw gesloten

In de krant lezen we vanmorgen dat de veiligheidsregio Noord heeft besloten dat op campings de toiletgebouwen gesloten moeten blijven. Men denkt dat het niet mogelijk is om de 1,5 m afstand te bewaren. Daarom hebben wij het toiletgebouw afgesloten. De maatregel telt in elk geval tot 6 april.

 

 

Woensdag | 25 maart 2020

coronamaatregelen

Beste gasten, vaak trouwe bezoekers, ook nieuwe belangstellenden.

Voor alles wensen we u een goede gezondheid toe!

Net als vele collega's, hebben wij ook coronamaatregelen getroffen. Deze hangen bij de ingangen van ons terrein, en zullen we hier onder en ook in het volgende bericht publiceren.

mocht u vragen hebben, mail ons gerust

 

CORONAMAATREGELEN

Geachte bezoeker  U betreedt het terrein van het recreatiepark en/of de camping.

U bent van harte welkom, mits u zich aan de voorschriften van sociale onthouding houdt.

 

Dus:

Minimaal 1,5 m afstand houden

Geen handen schudden

Niet meer dan 2 personen bij elkaar.

Alleen een bestaand huishouden mag een groepje vormen

 

Bent u een gast die hier verblijft, neemt u dan de maatregelen in acht die op de daartoe geëigende plaatsen zoals het informatiebord en de website te lezen zijn, en die verkrijgbaar zijn bij de receptie. ( even aanbellen)

Woensdag | 25 maart 2020

specifieke corona maatregelen

Luisterend naar, en gehoor gevend aan de voorschriften van onze overheid  ( landelijk, zie onder, en regionaal) en het RIVM, komen we tot de conclusie dat de camping beperkt open kan, mits we met elkaar, allemaal, de aanwijzingen opvolgen.

We openen de camping omdat we denken dat het kàn.  De overheid geeft mensen de ruimte om naar buiten te gaan. Er drukt op ons allen een verantwoordelijkheid om daar zeer gepast mee om te gaan. Wij kunnen ons voorstellen dat u er even tussenuit wilt. Wij willen u de gelegenheid bieden.

Wanneer voorschriften van de overheid veranderen, dan gelden die nieuwe regels per direkt ook voor onze camping.

 

Wij treffen op sociaal en hygiënisch gebied de volgende maatregelen:

 1. We doen aan sociale onthouding en we houden minstens 1,5 m afstand
 2. De receptie is dicht, u kunt aanbellen bij de receptiebuitendeur
 3. Niet meer dan 2 mensen bij elkaar. Ook niet in de buitenlucht!
 4. Bij corona-gerelateerde ziekte in ons huishouden gaat de camping dicht
 5. Gasten die ziek zijn, of daar aan twijfelen, gaan per direkt naar huis.
 6. Wij, en u nemen extra hygiëne-maatregelen, zoals handenwassen en extra schoonmaken.
 7. Per sanitaire ruimte zijn maximaal 2 personen tegelijk aanwezig.
 8. De middelste douches en toiletten worden afgesloten. De buitenste zijn in gebruik.

 

Voor de blokhutverhuur geldt daarnaast het volgende:

 1. U neemt eigen linnengoed en beddengoed mee.
 2. U maakt zelf goed schoon, tijdens uw verblijf en bij vertrek. De spullen zijn aanwezig..
 3. Voor aankomst van nieuwe gasten wordt nogmaals gereinigd.

 

We beperken de capaciteit van de camping tot de helft. Dat betekent dat de afstand tussen de kampeermiddelen verdubbeld wordt.

Bij de ingangen van de camping, op het mededelingenbord en op de deuren van het toiletgebouw, hangen we aanwijzingen op.

We rekenen op ieders medewerking, die is nodig om de camping open te kunnen/ mogen houden.

Let op: 1 enkeling die zich onttrekt aan het maatschappelijk belang, maakt dat de gehele camping sluit.

Zondag | 13 oktober 2019

reesporen

Bij het harken van een vrijgekomen stukje zagen we ineens reesporen in het zand. Het is zo een warm idee dat er in de avond, nacht of vroege ochtend, reeën over het terrein lopen. 

In het bos achter zijn de dassen nog actief. En ook zijn er verschillende vogels op doortocht die even langswippen. Bij de Kippenburg zijn eekhoorntjes gezien. Wat zou het leuk zijn als die ook weer naar de camping komen.

Een van onze vaste gasten had een portemonnaie gevonden. Na wat speurwerk kon hij deze teruggeven aan de eigenaar. Als dank kreeg hij gisteren een enorme doos met bloembollen. Daarvan heeft hij uitgedeeld. zodra het droog is gaat de voorraad de grond in. Nog even lekker slapen en dan het voorjaar kleur geven. Heerlijk vooruitzicht.

Van de klaprozen hebben we enorm veel zaad gewonnen, en deels al verspreid. Dit afgelopen voorjaar was het een feest van rode bloemen. Hoe zal het het komend jaar worden? Want heel veel, echt heel veel tuinkabouters zijn aan het oogsten en verspreiden.

Donderdag | 01 augustus 2019

vlinders!

Op sommige plaatsen, zoals bij de vlinderstruiken en bij de fruitbomen, barst het bij tijden ineens van de vlinders. Prachtig om te zien.

Woensdag | 31 juli 2019

appels en peren

Het fruit begint te vallen. Door de vele zonuren zijn de appels en de peren heel zoet. Van het kruidenierspeertje  bijvoorbeeld, is compote te maken, zonder het gebuik van geleisuiker! Heerlijk is het. 

De eerste kleine appeltjes zijn prima te gebruiken voor appelmoes. Degene die blijven hangen groeien nog wel even door. Het zou mooi zijn als er wat regen kwam, dan groeit het wat beter.

De pruimen zijn ook klein, maar evengoed verrukkelijk.

 

Maandag | 03 juni 2019

"gemoedelijk"

Het was een gezellige drukte rondom de Hemelvaartsdagen. Het weer was ook nog eens heel fijn. We kregen de vraag of we een 'eco-camping' zijn. Dat zijn we niet, naar de officiele certificeringseisen. Wij maken liever ons eigen label namelijk. We werken  zo veel mogelijk naar ecologische, en biologische principes. En er staat buitengewoon veel klaprozen, koolzaad en andere wildbloemen te stralen.We poetsen met biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel, en we gebruiken geen gif om onkruid te bestrijden. Voor het grasmaaien hanteren we het mulchsysteem. De fruitbomen en de kruiden worden niet bespoten. Alleen bij erge droogte geven we extra water, liefst uit de regentonnen, maar die staan dan meestal al droog...

Afval wordt gescheiden: papier, glas, metaal en grof vuil kunnen apart ingeleverd worden. En zwarte plastic bloempotten brengen we terug naar de Greensales in Harich.

 

en "gemoedelijk"?

Zo werd de campingsfeer ervaren door onze gasten.  Zo een mooi woord willen we u niet onthouden.

Maandag | 27 mei 2019

jonge spreeuwen

De eerste spreeuwen zijn uitgevlogen. het is een koddig gezicht, die stoere vogeltjes die nog onhandig van tak naar tak fladderen, en het ouderpaar dat er weer achteraan moet. En een 'lawaai' dat ze maken!

Zondag | 07 april 2019

wat een geweldig mooie ochtend!

Een schitterende ochtend.

Zon komt op, vogels in alle soorten en maten kwetteren, tierelieren, fladderen en zijn al weer druk aan het bouwen van hun nestjes. Hier en daar komt al voor 7 uur, een vroege kabouter tevoorschijn om te badderen, te tuinieren of te wandelen.

oh mooi Gaasterland!

Maandag | 11 februari 2019

we zijn er weer!

Na een heerlijke vakantie, zijn wij weer thuis en kunnen we u de mogelijkheid bieden om te genieten van winters Gaasterland.

Of om bijvoorbeeld de komende lente te begroeten.

We hebben huisjes beschikbaar, en u kunt ook kamperen. Ons toiletgebouw is heerlijk verwarmd hoor!

't is hier zo mooi.

Woensdag | 27 juni 2018

komt u ook snuiven?

avondviolieren Lees meer

Maandag | 28 mei 2018

privacy verklaring

zo goed als mogelijk hebben wij onze privacyverklaring aangepast aan de huidige eisen.

als u vragen heeft, kunt u gerust even bellen of mailen.

volgende >

Thumbnail

Fotogalerij

Een impressie door de jaren heen van camping Elfbergen, van de omgeving, de planten en de dieren.

Preview 

Video's

Dit filmpje geeft een indruk van de mooie omgeving, en van onze camping. De film is gemaakt in 2011.