'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'De vogels vliegen af en aan, een heerlijk gevoel van vrijheid'

'De vogels vliegen af en aan, een heerlijk gevoel van vrijheid'

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

' zo goed voor mijn humeur '

' zo goed voor mijn humeur '

lang leve de LENTE!

lang leve de LENTE!

nieuws

Vrijdag | 12 juli 2024

goed nieuws

"geen nieuws is goed nieuws"  is een bekende uitspraak. Hier is het goede nieuws inderdaad dat er eigenlijk niet veel nieuws is. het is heerlijk rustig hier. De bomen groeien, de struiken bloeien. de vogeltjes kwetteren er vrolijk op los. We kunnen een vogel-herken-app echt aanraden. Zelf hebben we al veel bijgeleerd in het herkennen van vogeltjes. Omdat er zo veel soorten hier rondfladderen moeten we blijven oefenen. Fietsers komen aanwaaien in de storm en kunnen verblijven en koken in de kantine als het gemakkelijk is. Trouwe zwemmers trekken hun baantjes in het Wyldemerk. Men fietst, men gaat voor wat lekkers op pad. De eerste pruimen zijn rijp. Kortom, alles fijn bij het oude hier.

Vrijdag | 18 augustus 2023

een AED

met nieuwsberichten doen we het rustig aan.dat loopt synchroom met de rust op de camping.Toch zijn er wel ontwikkelingen. Er is een AED gekomen. Ja,  gekomen, want deze is geschonken door een firma in veiligheidsartikelen. wat het extra mooi maakt is dat er zo een 20 recreanten deelgenomen hebben aan de AED training die ook gegeven werd.  Het is de prachtige samenwerking tussen VvE it Bûten-Lân en onze camping die tot dit mooie resultaat heeft geleid. 

Dinsdag | 21 maart 2023

sauna

 de sauna is tijdelijk buiten gebruik, vanwege de verbouwing die daar gaande was.  we verwachten dat het  nog even duren zal voor we u de mogelijkheid weer kunnen bieden.

Vrijdag | 10 maart 2023

reservering komt niet door

helaas gebeurt het soms ( meeestal gaat het goed), dat een reservering, gedaan via onze website, niet bij ons aan komt. Wij kunnen dan ook niet reageren. Heeft u een reservering edaan, en heeft u binnen 2 dagen geen reactie van ons? probeer het gerust nog eens, het kan ook via info@campingelfbergen.nl of via de telefoon 0514-571235. Dan kunnen we u van dienst zijn.

Woensdag | 13 juli 2022

vanmorgen vroeg om 7 uur kwamen de eerste gasten van vandaag aan: een reegeit met haar 2 jongen kwam knabbelen aan gras en bloemetjes. oh wat is dat mooi!

Vrijdag | 15 april 2022

laadpaal

Op de parkeerplaats staat een laadpaal. 2 auto,s kunnen daartegelijk opladen. Gelieve er niet te parkeren als u niet laadt. Wellicht ten overvloede kunnen we zeggen dat u op de kampeerplek niet kunt laden! U zorgt dan voor overbelasting van het net, en de kosten van het herstel zullen op u worden verhaald. Daarom zijn we blij met de mogelijkheid om op de parkeerplaats te kunnen laden. U laadt dan via de zonnepanelen die op het toiletgebouw liggen.

Vrijdag | 15 april 2022

(zonne)warmte voor de boiler

Op het dak van het toiletgebouw ziet u een installatie met zwarte buizen. Dit is onze warmwatervoorziening.  We zijn nu minder afhankelijk van gas, dat is mooi. Voor de legionellabestrijding wordt  de boiler regelmatig, en indien nodig met gas, op de gewenste temperatuur gebracht. De verwachting is dat het systeem verder goed genoeg is om aan alle warmwatervraag te voldoen. Prachtig toch!

Donderdag | 03 februari 2022

rustig an.

Er staat weer een nieuw kampeerseizoen voor de deur. De voorbereidingen zijn in volle gang. we hebben er al weer zin in om onze gasten te mogen begroeten.

Dit jaar voeren we wat veranderingen door, 

Binnenkort ( we doen ons best), komt er een nieuwe plattegrond op de site en dat ziet u dat we de kampeerplaatsen anders genummerd hebben. Op de velden gaat u tegels vinden met daarop de nummers. We hebben de plekken op het achterste veld vergroot. Ook daar zijn nu 10 plekken. Op het sportveld houden we altijd plek vrij voor kampeerders met een kleine tent, zoals wandelaars en fietsers, of motorrijders.

We gaan werken met een vast tarief per kampeerplek voor 2 personen met een groot kampeermiddel. Voor iedereen scheelt dat rekenwerk. 

En we gaan het toch weer proberen: toiletpapier ophangen in het toiletgebouw. Wel zo fijn voor iedereen, en we gaan er van uit dat het nu goed gaat. daarmee bedoelen we dat het geen rommeltje wordt.

Op en in het toiletgebouw komt een nieuw warmwatersysteem op zonne-energie. Zo zullen we veel minder gas nodig hebben. IVM legionella zal 1 maal per week de boiler nog even extra opgestookt moeten worden, al met al scheelt het wel veel.

Helaas zullen we een aantal grote dennen moeten kappen. De bomen zijn niet meer vitaal. Natuurlijk komen er andere bomen voor terug, het zal echter wel even wennen zijn. 

Nog even dit: de nieuwe slagboom, die vorig jaar in gebruik is genomen, funktioneert goed. Wel is het bij het uitrijden van belang om in langzaam tempo de buitenbocht te nemen, dan vindt de camera u wel.

Nog even.. maar ook nu bent u al welkom hoor!

Donderdag | 25 maart 2021

bijna 1 april

Het is bijna 1 april.

Dan start op Elfbergen het gewone kampeerseizoen weer. We zijn blij dat we open mogen zijn. Op dit moment zijn er nog wat werkzaamheden gaande aan de paden en aan de bouw van een huisje op it Bùten-Lân. De afgelopen winter lukte het niet om alles op tijd te organiseren. We hopen dat binnenkort de nieuwe inrit klaar is. We houden u op de hoogte. vooralsnog is de bekende inrit nog de toegang.

Blijft u zich goed op de hoogte houden van de voorschriften van het RIVM. Houdt vooral voldoende afstand, en was uw handen. Wij zetten middelen klaar in het sanitairgebouw. Vooral het afstand houden is moeilijk, het is al snel gezellig, en je maakt zo graag even een praatje. Toch sluiten wij ons aan bij het devies: hou nog even vol.

En ga fietsen, wandelen. Kom in beweging en beleef de ontwakende lente-natuur, daar knap je zo van op!

Dinsdag | 27 oktober 2020

winterkamperen

Deze winter kunt u meestal ook terecht bij ons. Zowel om te kamperen, als ook voor de huur van een comfortabel gezellig warm houten huis. Het toiletgebouw houden we verwarmd. Bij aankomst in een huis is de vloerverwarming aan.  .

Kamperen kan ongeacht het aantal dagen.

We verhuren de huisjes minimaal voor een week.

Campers zijn ook welkom, onze ondergrond is hard genoeg.

Heeft u interesse? Neem contact op via de reserveringsknop, mail of bel.

Wij vinden het leuk om u elke ochtend met verse warme broodjes te begroeten.

Opmerking: eventuele fietsverhuur gaat via het fietshoekje, onze collega uit Oudemirdum.

 

 

Dinsdag | 16 juni 2020

en zo kunnen we allemaal optimaal genieten van prachtig Gaasterland. Op de camping zelf is een ware bloemenzee te bewonderen. Vooral de klaprozen overal zorgen voor een vrolijk gevoel. Tot onze blijdschap dient de eerste walnoot zich aan; uiteraard houden we de plek geheim!  En even zo blij zijn we dat het nu er op lijkt dat de nieuwe walnootboom op het hoekje nu ook aanslaat: op 4 meter hoogte is een groen sprietje te zien! Deze prachtige boom word nogal indrukwekkende magische krachten en symboliek toegeschreven. In deze tijd van verwarring is dat voor sommigen fijn om bij stil te staan. Wij hopen dat er op de centrale plek van It- Bûten-Lân een mooie gezichtsbepalende boom tot ontwikkeling komt.

 

We hebben nog ruimte voor kampeerders in de komende maanden, en in augustus en verder zijn ook nog huisjes beschikbaar. Wat kamperen betreft vinden we het belangrijk om ruime plekken aan te houden. En het sportveld is ook echt bedoeld om lekker te kunnen ravotten. Dat gaan we vrij houden. mail of bel gerust voor informatie. We zulen het hier aangeven als we vol lopen.

Dinsdag | 16 juni 2020

poetsen!

Voor alles willen we zeggen hoe blij we zijn dat het er naar uit ziet dat we met zijn allen op de goede weg zijn: De gezondheid van iedereen is zo een belangrijk goed!                                                                                                                                                       Het sanitair mogen we open stellen. Met een goed schoonmaakmiddel gaan we er extra vaak doorheen. In de ruimte staan zeep, ontsmettingsmiddel en papieren doekjes ter beschikking. Wij doen onze uiterste best om de hygiene te waarborgen. Wij achten ons echter niet aansprakelijk voor eventuele ziektes.

Rondom het toiletgebouw geldt eenrichtingsverkeer. dit staat met blauwe bordjes met een pijl er op aangegeven.

blijf gezond!

 

 

 

Zondag | 24 mei 2020

Gezien de, gelukkig!!!  positieve, ontwikkelingen omtrent  corona, gaan wij in de huisjes weer linnengoed verzorgen.

Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt, en liggen handdoeken en keukengoed klaar.

Verder houden we ons aan de geldende richtlijnen van het RIVM.

Zaterdag | 16 mei 2020

even waren we blij

even waren we blij. we kregen het bericht dat we onze gasten het gebruik van de toiletten weer aan mochten bieden. Alles extra gepoetst en voorzieningen aangepast; helaas het was een verkeerd opgesteld bericht. Morgen doen we alles weer op slot! Het is niet anders. maar als het nog niet vertrouwd is, dan moet t ook nog niet.     We houden allemaal nog even vol met de oude maatregelen!      

 

 

 

Maandag | 20 april 2020

Spannend; wat gaan we morgen horen, zouden we misschien binnenkort onze eerste kampeerders mogen verwelkomen? gewoon een paar?? We weten dat mensen snakken naar een beetje ruimte in de buitenlucht. We bereiden ons al zo goed mogelijk voor. Wanneer het toiletgebouw weer gebruikt mag worden zullen we extra schoonmaakmiddelen neerzetten. op de kampeervelden hanteren we extra ruime plekken. De receptie bedienen we door het raam.  Nou ja, we wachten het rustig af.  We wensen iedereen veel sterkte toe. trouwens, u kunt wel in een van de huisjes terecht, op de eersder gestelde voorwaarden van eigenbeddengoed en linnengoed, en schoonmaak.  oh ja, nog een leuk berichtje; een groepje huismussen heeft ons adres gevonden. Dat is zo gezellig! ja, en de boerenzwaluwen zijn ook weer terug. Die vinden een winterkoninkje in hun nest!

 

 

 

Maandag | 30 maart 2020

op de hoogte blijven

we doen ons best u zo goed als mogelijk op de hoogte te houden. Heeft u vragen, belt u, of mailt u ons gerust. We hebben ontdekt dat contact vanuit de receptie door het kleine raampje prima verloopt, zelfs het pinapparaat werkt dapper mee. We denken veel aan onze trouwe gasten, en al die andere buitenmensen die snakken naar verblijf in de buitenlucht, en naar de gezellige ontmoetingen. Graag willen we iedereen moed inspreken. En de kracht toewensen om de maatregelen vol te houden. Hopelijk blijft het instellen van een totale lock down niet nodig. Boven alles wensen we iedereen toe: blijf gezond! 

 

 

Vrijdag | 27 maart 2020

toiletgebouw gesloten

In de krant lezen we vanmorgen dat de veiligheidsregio Noord heeft besloten dat op campings de toiletgebouwen gesloten moeten blijven. Men denkt dat het niet mogelijk is om de 1,5 m afstand te bewaren. Daarom hebben wij het toiletgebouw afgesloten. De maatregel telt in elk geval tot 6 april.

 

 

Woensdag | 25 maart 2020

coronamaatregelen

Beste gasten, vaak trouwe bezoekers, ook nieuwe belangstellenden.

Voor alles wensen we u een goede gezondheid toe!

Net als vele collega's, hebben wij ook coronamaatregelen getroffen. Deze hangen bij de ingangen van ons terrein, en zullen we hier onder en ook in het volgende bericht publiceren.

mocht u vragen hebben, mail ons gerust

 

CORONAMAATREGELEN

Geachte bezoeker  U betreedt het terrein van het recreatiepark en/of de camping.

U bent van harte welkom, mits u zich aan de voorschriften van sociale onthouding houdt.

 

Dus:

Minimaal 1,5 m afstand houden

Geen handen schudden

Niet meer dan 2 personen bij elkaar.

Alleen een bestaand huishouden mag een groepje vormen

 

Bent u een gast die hier verblijft, neemt u dan de maatregelen in acht die op de daartoe geëigende plaatsen zoals het informatiebord en de website te lezen zijn, en die verkrijgbaar zijn bij de receptie. ( even aanbellen)

Woensdag | 25 maart 2020

specifieke corona maatregelen

Luisterend naar, en gehoor gevend aan de voorschriften van onze overheid  ( landelijk, zie onder, en regionaal) en het RIVM, komen we tot de conclusie dat de camping beperkt open kan, mits we met elkaar, allemaal, de aanwijzingen opvolgen.

We openen de camping omdat we denken dat het kàn.  De overheid geeft mensen de ruimte om naar buiten te gaan. Er drukt op ons allen een verantwoordelijkheid om daar zeer gepast mee om te gaan. Wij kunnen ons voorstellen dat u er even tussenuit wilt. Wij willen u de gelegenheid bieden.

Wanneer voorschriften van de overheid veranderen, dan gelden die nieuwe regels per direkt ook voor onze camping.

 

Wij treffen op sociaal en hygiënisch gebied de volgende maatregelen:

 1. We doen aan sociale onthouding en we houden minstens 1,5 m afstand
 2. De receptie is dicht, u kunt aanbellen bij de receptiebuitendeur
 3. Niet meer dan 2 mensen bij elkaar. Ook niet in de buitenlucht!
 4. Bij corona-gerelateerde ziekte in ons huishouden gaat de camping dicht
 5. Gasten die ziek zijn, of daar aan twijfelen, gaan per direkt naar huis.
 6. Wij, en u nemen extra hygiëne-maatregelen, zoals handenwassen en extra schoonmaken.
 7. Per sanitaire ruimte zijn maximaal 2 personen tegelijk aanwezig.
 8. De middelste douches en toiletten worden afgesloten. De buitenste zijn in gebruik.

 

Voor de blokhutverhuur geldt daarnaast het volgende:

 1. U neemt eigen linnengoed en beddengoed mee.
 2. U maakt zelf goed schoon, tijdens uw verblijf en bij vertrek. De spullen zijn aanwezig..
 3. Voor aankomst van nieuwe gasten wordt nogmaals gereinigd.

 

We beperken de capaciteit van de camping tot de helft. Dat betekent dat de afstand tussen de kampeermiddelen verdubbeld wordt.

Bij de ingangen van de camping, op het mededelingenbord en op de deuren van het toiletgebouw, hangen we aanwijzingen op.

We rekenen op ieders medewerking, die is nodig om de camping open te kunnen/ mogen houden.

Let op: 1 enkeling die zich onttrekt aan het maatschappelijk belang, maakt dat de gehele camping sluit.

Zondag | 13 oktober 2019

reesporen

Bij het harken van een vrijgekomen stukje zagen we ineens reesporen in het zand. Het is zo een warm idee dat er in de avond, nacht of vroege ochtend, reeën over het terrein lopen. 

In het bos achter zijn de dassen nog actief. En ook zijn er verschillende vogels op doortocht die even langswippen. Bij de Kippenburg zijn eekhoorntjes gezien. Wat zou het leuk zijn als die ook weer naar de camping komen.

Een van onze vaste gasten had een portemonnaie gevonden. Na wat speurwerk kon hij deze teruggeven aan de eigenaar. Als dank kreeg hij gisteren een enorme doos met bloembollen. Daarvan heeft hij uitgedeeld. zodra het droog is gaat de voorraad de grond in. Nog even lekker slapen en dan het voorjaar kleur geven. Heerlijk vooruitzicht.

Van de klaprozen hebben we enorm veel zaad gewonnen, en deels al verspreid. Dit afgelopen voorjaar was het een feest van rode bloemen. Hoe zal het het komend jaar worden? Want heel veel, echt heel veel tuinkabouters zijn aan het oogsten en verspreiden.

volgende >

Thumbnail

Fotogalerij

Een impressie door de jaren heen van camping Elfbergen, van de omgeving, de planten en de dieren.

Preview 

Video's

Dit filmpje geeft een indruk van de mooie omgeving, en van onze camping. De film is gemaakt in 2011.