'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'De vogels vliegen af en aan, een heerlijk gevoel van vrijheid'

'De vogels vliegen af en aan, een heerlijk gevoel van vrijheid'

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

' zo goed voor mijn humeur '

' zo goed voor mijn humeur '

lang leve de LENTE!

lang leve de LENTE!

nieuws

Zaterdag | 27 augustus 2016

stoute campinggast

een dame kwam naar me toe; ze kwam vertellen dat ze iets had gedaan wat eigenlijk niet mocht. Ze was appelmoes aan het maken van de valappeltjes, en  kwam daarbij net wat te kort. Zij vroeg haar dochter even aan de boom te schudden. Tot haar schrik schudde dochterlief wat hard! Nu had ze veel appels. Ze zou de Gaasterlandse appels meenenem naar huis. Om na te genieten. Wel met het gevoel van een beetje stout te zijn. Een buurmancampinggast kwam vertellen hoe hij in de oorlog ook aan appelbomen schudde. Dankbaar zijn we dat we nu in vrijheid aan een boom mogen schudden en een beetje stout mogen zijn.

Zaterdag | 11 juni 2016

moderne tijden en de (onge-)makken.

 Lees meer

Zondag | 08 mei 2016

het is een aanrader!

Het was gisteravond een aangename verrassing. Interessante verhalen, prachtige plaatjes, en ontroerende zang. Het koor weet je te raken door volledig zichzelf te zijn ( in hun rol als: bakker, smid, notaris, slager enz.). De samenzang is gevarieerd en blijft boeien omdat het steeds weer anders is. Bekende liederen en zelfgeschreven nummers. op en top ontspanning, en nog leerzaam ook.

Als u de kans krijgt om naar een voorstelling te gaan, dan zou ik die meteen grijpen als ik u was.

Zaterdag | 07 mei 2016

try out

vanavond hebben we in de kantine een try out, van het stuk: De Branding Voorbij.  Het betreft een uitvoering over de geschiedenis van de KNRM. UItgevoerd door de "Olde Jonges Krentebrot". Een stuk met zang, vertellingen en verbeeldingen via de beamer.

Maandag | 02 mei 2016

zonnepanelen

Op het dak van het toiletgebouw liggen 36 zonnepanelen energie van de zon om te zetten in stroom. Het werkt prima. Zelfs vorige week in de kou en sneeuw was er produktie. Maar we hebben er nu nog een reden bij waarom we blij zijn met de zon. Wat was dat gisteren al heerlijk genieten, en vandaag begint ook al zo mooi!

Maandag | 02 mei 2016

de zwaluwen zijn terug

Het geluid is zo herkenbaar! Je hoort het , en je vliegt naar buiten: de zwaluwen zijn terug!! Ze zijn met zijn drietjes aangekomen. Met veel kabaal verkennen ze hun nestplek bij de receptie. Het nest is tijdelijk in gebruik geweest door een winterkoninig, die had er een prachtige groene mos- etage bovenop gebouwd. Helaas is die met de storm weggewaaid.  We waren benieuwd hoe het was gelopen als dat niet was gebeurd.

Vrijdag | 04 maart 2016

brrr

wat een weer!! de hele dag natte sneeuw!!

 En dan te bedenken dat het over 3 weken Pasen is en dat het seizoen dan begint!

Waar we wel blij van worden is een boom bomvol koolmezen, pimpelmezen, een vink, een roodborst, en de sperwer die zo maar ineens kwam buurten.

In de kruidentuin komen wolkjes putter langs.

En geloof het of niet, maar aan de vogelgeluiden te horen kan de lente niet ver weg meer zijn. Tot gauw!

Vrijdag | 04 maart 2016

In Australië hebben we inspiratie opgedaan voor de camping. We zijn eerst het schuurtje aan het afbouwen, en dan komt er een verrassing voor de kampeerders!

Thumbnail

Fotogalerij

Een impressie door de jaren heen van camping Elfbergen, van de omgeving, de planten en de dieren.

Preview 

Video's

Dit filmpje geeft een indruk van de mooie omgeving, en van onze camping. De film is gemaakt in 2011.