'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'De vogels vliegen af en aan, een heerlijk gevoel van vrijheid'

'De vogels vliegen af en aan, een heerlijk gevoel van vrijheid'

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

' zo goed voor mijn humeur '

' zo goed voor mijn humeur '

lang leve de LENTE!

lang leve de LENTE!

nieuws

Zondag | 13 oktober 2019

reesporen

Bij het harken van een vrijgekomen stukje zagen we ineens reesporen in het zand. Het is zo een warm idee dat er in de avond, nacht of vroege ochtend, reeën over het terrein lopen. 

In het bos achter zijn de dassen nog actief. En ook zijn er verschillende vogels op doortocht die even langswippen. Bij de Kippenburg zijn eekhoorntjes gezien. Wat zou het leuk zijn als die ook weer naar de camping komen.

Een van onze vaste gasten had een portemonnaie gevonden. Na wat speurwerk kon hij deze teruggeven aan de eigenaar. Als dank kreeg hij gisteren een enorme doos met bloembollen. Daarvan heeft hij uitgedeeld. zodra het droog is gaat de voorraad de grond in. Nog even lekker slapen en dan het voorjaar kleur geven. Heerlijk vooruitzicht.

Van de klaprozen hebben we enorm veel zaad gewonnen, en deels al verspreid. Dit afgelopen voorjaar was het een feest van rode bloemen. Hoe zal het het komend jaar worden? Want heel veel, echt heel veel tuinkabouters zijn aan het oogsten en verspreiden.

Donderdag | 01 augustus 2019

vlinders!

Op sommige plaatsen, zoals bij de vlinderstruiken en bij de fruitbomen, barst het bij tijden ineens van de vlinders. Prachtig om te zien.

Woensdag | 31 juli 2019

appels en peren

Het fruit begint te vallen. Door de vele zonuren zijn de appels en de peren heel zoet. Van het kruidenierspeertje  bijvoorbeeld, is compote te maken, zonder het gebuik van geleisuiker! Heerlijk is het. 

De eerste kleine appeltjes zijn prima te gebruiken voor appelmoes. Degene die blijven hangen groeien nog wel even door. Het zou mooi zijn als er wat regen kwam, dan groeit het wat beter.

De pruimen zijn ook klein, maar evengoed verrukkelijk.

 

Maandag | 03 juni 2019

"gemoedelijk"

Het was een gezellige drukte rondom de Hemelvaartsdagen. Het weer was ook nog eens heel fijn. We kregen de vraag of we een 'eco-camping' zijn. Dat zijn we niet, naar de officiele certificeringseisen. Wij maken liever ons eigen label namelijk. We werken  zo veel mogelijk naar ecologische, en biologische principes. En er staat buitengewoon veel klaprozen, koolzaad en andere wildbloemen te stralen.We poetsen met biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel, en we gebruiken geen gif om onkruid te bestrijden. Voor het grasmaaien hanteren we het mulchsysteem. De fruitbomen en de kruiden worden niet bespoten. Alleen bij erge droogte geven we extra water, liefst uit de regentonnen, maar die staan dan meestal al droog...

Afval wordt gescheiden: papier, glas, metaal en grof vuil kunnen apart ingeleverd worden. En zwarte plastic bloempotten brengen we terug naar de Greensales in Harich.

 

en "gemoedelijk"?

Zo werd de campingsfeer ervaren door onze gasten.  Zo een mooi woord willen we u niet onthouden.

Maandag | 27 mei 2019

jonge spreeuwen

De eerste spreeuwen zijn uitgevlogen. het is een koddig gezicht, die stoere vogeltjes die nog onhandig van tak naar tak fladderen, en het ouderpaar dat er weer achteraan moet. En een 'lawaai' dat ze maken!

Zondag | 07 april 2019

wat een geweldig mooie ochtend!

Een schitterende ochtend.

Zon komt op, vogels in alle soorten en maten kwetteren, tierelieren, fladderen en zijn al weer druk aan het bouwen van hun nestjes. Hier en daar komt al voor 7 uur, een vroege kabouter tevoorschijn om te badderen, te tuinieren of te wandelen.

oh mooi Gaasterland!

Maandag | 11 februari 2019

we zijn er weer!

Na een heerlijke vakantie, zijn wij weer thuis en kunnen we u de mogelijkheid bieden om te genieten van winters Gaasterland.

Of om bijvoorbeeld de komende lente te begroeten.

We hebben huisjes beschikbaar, en u kunt ook kamperen. Ons toiletgebouw is heerlijk verwarmd hoor!

't is hier zo mooi.

Thumbnail

Fotogalerij

Een impressie door de jaren heen van camping Elfbergen, van de omgeving, de planten en de dieren.

Preview 

Video's

Dit filmpje geeft een indruk van de mooie omgeving, en van onze camping. De film is gemaakt in 2011.