'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'De vogels vliegen af en aan, een heerlijk gevoel van vrijheid'

'De vogels vliegen af en aan, een heerlijk gevoel van vrijheid'

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

' zo goed voor mijn humeur '

' zo goed voor mijn humeur '

lang leve de LENTE!

lang leve de LENTE!

Omgeving

Onze camping bevindt zich in het bos genaamd Elfbergen, vlak bij het Roekenbos, Landgoed de Kippenburg en de andere bekende bossen zoals het Rijsterbos.

Wat is er te doen in de omgeving

Een boswandeling met de boswachter is echt een aanrader. Hij kan zo veel vertellen en U wijzen op de bijzondere natuur. Er zijn ook mooie wandelpaden voor groot en klein uitgezet, zoals het kabouterpad.
De bossen zijn beroemd vanwege de aanwezige dassenburchten. Maar ook de verscheidenheid aan vogels is groot.


Achter het bos loopt de Luts. Wie daar ooit doorheen gevaren is, hoopt dit nog vaak te kunnen herhalen. Het diep gelegen water en de fraaie bruggetjes, de grote bramen en de indrukwekkende varens zijn zo mooi. In Balk zijn kano’s te huur.


Even verderop is het Wyldemerk. Je kunt hier heerlijk zonnebaden en wat zwemmen, maar pas wel op voor de diepte in het midden. ’s Avonds nog even een ommetje naar het Wyldemerk is een waar genoegen. Je kunt ook naar het water van het IJselmeer, om te genieten van de kliffen bijvoorbeeld, of te surfen.


Pak je de fiets, dan valt er veel meer moois te zien en beleven. Het is heerlijk om te fietsen langs de meren, met het uitzicht op de (zeil-)boten en de waterdieren. Veel mensen zeggen U nog gewoon gedag wanneer U hier rondfietst.


De friese dorpen en steden, maar ook het glooiend platteland, zijn vol mogelijkheden voor een constant genieten.
De gastvrijheid in de dorpen is vanzelfsprekend. En er zijn talloze gelegenheden voor de versterking van de innerlijke mens.
We vertellen U graag over onze ervaringen, en die van anderen.


Stavoren, Hindelopen, Workum, prachtige plaatsen langs het water met een interessante geschiedenis waarvan je veel terugvindt.


En dan de sloten! Ga daar vooral ook kijken. En bij de Molen en de schutterij natuurlijk. Informatie en beschreven fietstochten, zoals de bomenroute, kliffenroute, stenenroute (o.a.) hebben we klaarliggen bij de receptie.


Maar ook ons eigen dorp is leuk. De kleine winkels leveren ouderwets goede kwaliteit. Het is zeker de moeite waard om er even voor in de rij te staan. Dat is meestal ook gewoon gezellig. Je hoort er alle talen en dialecten van Nederland en omstreken.
Met de auto er op uit gaan is ook leuk.


Iets hogerop in Friesland valt veel te ontdeken. Maar ook de Weerribben en de Oostvaardersplassen zijn nabij. Leeuwarden, Sneek, Franeker: ga eens kijken!


Voor kinderen zijn er ook veel leuke mogelijkheden. Bovenstaande leent zich allemaal om gezellig samen te doen. Daarnaast zijn er allerlei leuke kinderdingen: het vogeltjespark, de grote speeltuin, zwembaden, enz.

Klik hier om te reserveren

Thumbnail

Fotogalerij

Een impressie door de jaren heen van camping Elfbergen, van de omgeving, de planten en de dieren.

Preview 

Video's

Dit filmpje geeft een indruk van de mooie omgeving, en van onze camping. De film is gemaakt in 2011.