'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'De vogels vliegen af en aan, een heerlijk gevoel van vrijheid'

'De vogels vliegen af en aan, een heerlijk gevoel van vrijheid'

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

' zo goed voor mijn humeur '

' zo goed voor mijn humeur '

lang leve de LENTE!

lang leve de LENTE!

nieuws

Woensdag | 31 juli 2019

appels en peren

Het fruit begint te vallen. Door de vele zonuren zijn de appels en de peren heel zoet. Van het kruidenierspeertje  bijvoorbeeld, is compote te maken, zonder het gebuik van geleisuiker! Heerlijk is het. 

De eerste kleine appeltjes zijn prima te gebruiken voor appelmoes. Degene die blijven hangen groeien nog wel even door. Het zou mooi zijn als er wat regen kwam, dan groeit het wat beter.

De pruimen zijn ook klein, maar evengoed verrukkelijk.

 

Maandag | 03 juni 2019

"gemoedelijk"

Het was een gezellige drukte rondom de Hemelvaartsdagen. Het weer was ook nog eens heel fijn. We kregen de vraag of we een 'eco-camping' zijn. Dat zijn we niet, naar de officiele certificeringseisen. Wij maken liever ons eigen label namelijk. We werken  zo veel mogelijk naar ecologische, en biologische principes. En er staat buitengewoon veel klaprozen, koolzaad en andere wildbloemen te stralen.We poetsen met biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel, en we gebruiken geen gif om onkruid te bestrijden. Voor het grasmaaien hanteren we het mulchsysteem. De fruitbomen en de kruiden worden niet bespoten. Alleen bij erge droogte geven we extra water, liefst uit de regentonnen, maar die staan dan meestal al droog...

Afval wordt gescheiden: papier, glas, metaal en grof vuil kunnen apart ingeleverd worden. En zwarte plastic bloempotten brengen we terug naar de Greensales in Harich.

 

en "gemoedelijk"?

Zo werd de campingsfeer ervaren door onze gasten.  Zo een mooi woord willen we u niet onthouden.

Maandag | 27 mei 2019

jonge spreeuwen

De eerste spreeuwen zijn uitgevlogen. het is een koddig gezicht, die stoere vogeltjes die nog onhandig van tak naar tak fladderen, en het ouderpaar dat er weer achteraan moet. En een 'lawaai' dat ze maken!

Zondag | 07 april 2019

wat een geweldig mooie ochtend!

Een schitterende ochtend.

Zon komt op, vogels in alle soorten en maten kwetteren, tierelieren, fladderen en zijn al weer druk aan het bouwen van hun nestjes. Hier en daar komt al voor 7 uur, een vroege kabouter tevoorschijn om te badderen, te tuinieren of te wandelen.

oh mooi Gaasterland!

Maandag | 11 februari 2019

we zijn er weer!

Na een heerlijke vakantie, zijn wij weer thuis en kunnen we u de mogelijkheid bieden om te genieten van winters Gaasterland.

Of om bijvoorbeeld de komende lente te begroeten.

We hebben huisjes beschikbaar, en u kunt ook kamperen. Ons toiletgebouw is heerlijk verwarmd hoor!

't is hier zo mooi.

Woensdag | 27 juni 2018

komt u ook snuiven?

avondviolieren Lees meer

Maandag | 28 mei 2018

privacy verklaring

zo goed als mogelijk hebben wij onze privacyverklaring aangepast aan de huidige eisen.

als u vragen heeft, kunt u gerust even bellen of mailen.

Zondag | 15 april 2018

dit is leuk: vrijdag 20 april om 19.35 uur bij het tv programma "vroege vogels" zal het gaan over Gaasterland. Onze prachtige omgeving wordt onder de loep genomen. De bomen, de planten, de beestjes, prachtige plaatjes en interessante  weetjes.

Donderdag | 12 april 2018

grijs huisje

Deze winter hebben we een huisje gebouwd dat we een donkergrijze kleur gegeven hebben. Inmiddels is het helemaal onder dak, en is er een prachtig grasveld omheen gelegd. Met hier en daar ruimte voor fruitboompjes, bloemen en planten.

We hebben een van de campingvlaggen vervangen door een vlag van V.V.E. it Bûtenlân. De helderblauwe kleur valt mooi op.

De eerste kampeerders hebben hun plekje gevonden. Alles komt weer heerlijk op gang.

Maandag | 01 januari 2018

gelukkig nieuw jaar!

Al onze vaste gasten, kampeerders, huurders, passanten , bezoekers en andere belangstellenden wensen wij een gezond 2018 toe.

Wij kijken er naar uit u weer te mogen begroeten!

Maandag | 03 juli 2017

campers welkom

in de krant lezen wij dat het voor kampeerders met een camper, regelmatig lastig is om een mooie plek te vinden. Bij ons zijn campers van harte welkom. De ondergrond is hard genoeg, en bij regen is het snel weer droog. U zakt echt niet weg.

Wij bieden ruime plekken aan er zijn 2 plekken beschikbaar waar u een aansluiting heeft op een waterkraan en op het riool.

informeert u eventueel naar de mogelijkheden.

Woensdag | 21 juni 2017

vvv Sloten

Ook bij het VVV in Sloten is men zeer vriendelijk. Kampeerders waren op zoek naar een verblijfadres in het laatste oorlogsjaar. Als kind was een van hen daar liefdevol opgevangen. Bij het VVV is navraag gedaan. Daar zeiden ze: "ga maar even wandelen en kom zo terug". Bij terugkomst stonden er buurtgenoten met kennis van zaken en konden herinneringen worden opgehaald en gedeeld. Het heeft onze gasten heel goed gedaan.

Heel veel dank voor de mensen van het VVV, en heel veel dank voor de buurtgenoten!

Woensdag | 21 juni 2017

peultjes!

op onze camping worden op een jaarplaats peultjes gekweekt. Die zijn lekker!

Maandag | 12 juni 2017

nieuws

er is een nieuwe wasmachine geplaatst. de oude begon steeds meer problemen te krijgen met centrifugeren. Maar ja, wat wil je, deze was nog uit 1985! De nieuwe is zuinig in watergebruik en handig in de bediening. Ideaal zijn de korte wasprogramma's.

er is ook een waterontharder geplaatst. Dit hebben we gedaan vanuit milieuoverwegingen. Er is minder zeep nodig en er hoeft minder gepoetst te worden op kalkaanslag. Ook is het goed voor huid en haar.

Zaterdag | 22 april 2017

voorjaar 2017

Det voorjaar begint nu echt op gang te komen. De fruitbomen in volle bloei. Het gras al weer maaien.

Deze winter hebben we weer een huisje gebouwd. Het is inmiddels voorzien van een prachtig blauwe kleur.

We hebben de paden aangepakt, en de indeling van de percelen is op veel plaatsen veranderd. Het is mooi geworden!

De Vereniging van Eigenaren is opgericht.

Kortom er is veel gebeurd.

Wilt u meer zien en weten: kom gerust langs!

U bent van harte welkom.

Zaterdag | 27 augustus 2016

stoute campinggast

een dame kwam naar me toe; ze kwam vertellen dat ze iets had gedaan wat eigenlijk niet mocht. Ze was appelmoes aan het maken van de valappeltjes, en  kwam daarbij net wat te kort. Zij vroeg haar dochter even aan de boom te schudden. Tot haar schrik schudde dochterlief wat hard! Nu had ze veel appels. Ze zou de Gaasterlandse appels meenenem naar huis. Om na te genieten. Wel met het gevoel van een beetje stout te zijn. Een buurmancampinggast kwam vertellen hoe hij in de oorlog ook aan appelbomen schudde. Dankbaar zijn we dat we nu in vrijheid aan een boom mogen schudden en een beetje stout mogen zijn.

Zaterdag | 11 juni 2016

moderne tijden en de (onge-)makken.

 Lees meer

Zondag | 08 mei 2016

het is een aanrader!

Het was gisteravond een aangename verrassing. Interessante verhalen, prachtige plaatjes, en ontroerende zang. Het koor weet je te raken door volledig zichzelf te zijn ( in hun rol als: bakker, smid, notaris, slager enz.). De samenzang is gevarieerd en blijft boeien omdat het steeds weer anders is. Bekende liederen en zelfgeschreven nummers. op en top ontspanning, en nog leerzaam ook.

Als u de kans krijgt om naar een voorstelling te gaan, dan zou ik die meteen grijpen als ik u was.

Zaterdag | 07 mei 2016

try out

vanavond hebben we in de kantine een try out, van het stuk: De Branding Voorbij.  Het betreft een uitvoering over de geschiedenis van de KNRM. UItgevoerd door de "Olde Jonges Krentebrot". Een stuk met zang, vertellingen en verbeeldingen via de beamer.

Maandag | 02 mei 2016

zonnepanelen

Op het dak van het toiletgebouw liggen 36 zonnepanelen energie van de zon om te zetten in stroom. Het werkt prima. Zelfs vorige week in de kou en sneeuw was er produktie. Maar we hebben er nu nog een reden bij waarom we blij zijn met de zon. Wat was dat gisteren al heerlijk genieten, en vandaag begint ook al zo mooi!

< vorige - volgende >

Thumbnail

Fotogalerij

Een impressie door de jaren heen van camping Elfbergen, van de omgeving, de planten en de dieren.

Preview 

Video's

Dit filmpje geeft een indruk van de mooie omgeving, en van onze camping. De film is gemaakt in 2011.